Posts

Showing posts from April, 2013

RUMAH UNTUK DIJUAL

Image
Sesiapa berminat untuk membeli rumah di daerah Jerantut, Pahang samada untuk tinggal ataupun sebagai aset pelaburan boleh hubungi saya di talian 09- 2663335 (Azmi Hussain & Co).

Projek Perumahan Taman Nusa - Rumah Teres Dua Tingkat (20 X 60) - 25 UNIT
Hakmilik kekal
Dibuka untuk jualan sekarang
Pembinaan sedang dijalankan
Rekabentuk moden dengan balkoni tempered glass
Harga RM 236, 476.00 min - RM 336,377.00 Max
Yuran guaman (S & P) ditanggung oleh Pemaju.


Cepat sebelum terlambat ....:)





Santai-santai Rumahtangga II

Berikut perbualan saya bersama suami pada suatu hari. Saje saya nak usik dia.
S : I dah sampai rumah
Z : Aik cepatnya sampai. tadi baru msg kata baru turun opis. Tak sampai 15 minit dah sampai? tipulah.
S : La tak caya. I dah sampai la. Tak caya cuba dengar suara mak n abah you ni...
Z : Eh betul la...macamna you boleh cepat? bawa laju yer..tak serik2 la tu...
S : Hahaha.. tu la...you tak kenal i lagi...i boleh terbang tau. dalam berapa minit i dah sampai. Lama dah i nak cerita kat you i ni ada ilmu ghaib tau. i ni keturunan XXXXXXXX...tapi i takut you tak caya. i boleh terbang n terapung. (penuh convincing).
Z : Ah tipu tipu...you saje je kan reka cerita. macam la i tak kenal you tu kuat mereka cerita. kalau betul you boleh terbang cuba you terbang kat Terengganu sekarang....
S : Tak boleh..Tok guru I kata sehari sekali je boleh terbang tak boleh banyak kali. Tadi i dah terbang dah so tak boleh la. Kalau i terbang juga langgar pantang so nanti tak cantik dah. Habislah susuk i....
Z : Ha1000…

Res Ipsa Loquitur

Image
Tak  mo tulis panjang-panjang. Res ipsa loquitor......

Re : One day together
Venue : ECM & Telok Chempedak, Kuantan
Parties : Me, Maklang, Ruby....kak wanie & ayu tiada dalam gambar.


























5/4/2012

Image
Entri kali ini aku tidak berhasrat untuk menyambung entri Sudut Ilmu Part 1 yang lalu. Entri untuk sambungan Sudut Ilmu II akan aku sambung kemudian. Entri kali ini aku mahu mengimbas kembali terlebih dahulu  tentang apa yang berlaku  5/4/2012 yang lalu pada 5/4/2013 ini . Genap setahun ia berlaku.
5/4/2012 Hari itu pagi-pagi lagi aku dan mak telah bertolak ke Hospital Temerloh. Aku ada appointment dengan pakar O&G berkenaan dengan kandungan kembarku ini.  Masa tu kandunganku telah mencecah 26 minggu.

Lebih kurang pukul 11.30 am
Aku masuk ke bilik doktor untuk diperiksa. Doktor Jalilah yang periksa masa tu. Aku dimaklumkan babies dua-dua ok. Takde masalah cumanya ada kemungkinan aku akan bersalin awal daripada tarikh due dan kemungkinan juga akan bersalin secara c-zer memandangkan keadaan si kembar yang songsang (jika dia tidak berpusing ke arah yang biasa untuk bersalin normal. Doktor bagitau juga kemungkinan si kembar tak dapat nak pusing sebab keadaan dalam perutku yang sempit/keci…