Posts

Showing posts from September, 2014

Review : Tips Sebelum Berhenti Kerja

Salam,

Entri hari ni nak share review aku tntang 16 Tips Sebelum Berhenti Kerja yang dikongsi oleh Sis Noorhazwani di fbnya. Boleh baca kat bawah tips2 tersebut.

Pengalaman ini dikongsi oleh seorang pengguna FB, Noor Hazwani, yang dahulunya merupakan seorang jurutera dan sekarang sudah berhijrah menjadi seorang suri rumahtangga sepenuh masa. 16 Tips dikongsikan, di mana 12 untuk isteri dan 4 untuk suami. Ikuti penulisannya di bawah ini: http://thevocket.com/16-tips-yang-anda-kena-tahu-sebelum-berhenti-kerja-ini-pengalaman-sebenar-seorang-jurutera-yang-kini-suri-rumahtangga-sepenuh-masa/.
Masa mula2 ambil keputusan nak berhenti kerja loyer dulu x trfikir pun benda tips ni semua.Gamble jer....ikut kata hati sesedap rasa .Bila husband ckp untuk kali ini u have to follow me....kita x boleh pjj dah...just ikut je ckp dia n hantar surat resign. Lepas dah hantar surat resign baru sibuk tnya2 pendapat org n baca blog pengalaman orang (surirumah yg lain). He3...walau apapun pendapat yg diberi…

September Punya Kisah

Image
Banyak ngat kisah di bulan September ni.Jadi utk x byk entri utk aku kisahkn semuanya maka kurangkumkan semuanya menjadi satu entri. Jom layan...
1. Aku sakit Gigi
Kisah bermula pada awal September tu di mana aku tiba2 rasa sakit kat pipi belah kanan masa aku bangun pagi. Nak telan air liur pun sakit. Masa gosok gigi aku perasan ada darah. Mula2 aku x heran sangat. Aku ingat ulser tapi dia punya sakit makin menjadi2 pulak.Sampai aku xleh nak kunyah mkn & tak dapat tidur. Berdenyut2. Sakit bukan main. Rasa nak sepak orang jer. 
Akibat aku sakit gigi tu homeschool dak fateh aku cutikn. Aku byk rehat jer.mujur time tu dak fateh behave x byk ragam.mungkin dia fhm kot.
Sakit aku x juga kebah2 so aku decide pergi jumpa dentist. Aku punya cerdik sgt aku gi jumpe dentist swasta. Aku gi sendiri je ngan dak fateh.laki aku sek.meraban la aku n dak fateh cari klinik gigi kat kota tu dlm sakit2 tu. Cek punya cek dentist kata gigi geraham bongsu aku nak tumbuh. Gusi baru nak pecah tu yg sakit …

Tahukah Anda ? Lagi Cerita Pasal Lexee

Image
Meh sini meh baca. Ni saya nak share lagi tentang kelebihan Lexee.

1)TAHUKAH ANDA BAHAWA LAMPIN PAKAI BUANG BAYI JUGA DI PROSES DR BAHAN KITAR SMULA DAN BOLE MENGAKIBATKAN MASALAH KEPADA BAYI ANDA??????

----------------------------------------------
NAMUN BEGITU ANDA XPERLU RISAU LG kerana Lexee jg bole DIALAS pada LAMPIN PAKAI BUANG BAYI bg mengatasi masalah2 berikut:

sembelit
angin pasang
ruam peluh
melecet akibat kebasahan
merawat luka
angin atau kembung perut
menyembuhkan luka dengan cepat
mengatasi masalah kebocoran
mengurangkan risiko dr terus tdedah dgn DIOKSIN
-----------------------------------------

SELAIN ITU LEXEE JG BOLEH DIJADIKAN

pembalut luka
menurunkn suhu bdn
merawat stress & migrain
sengal2 sendi atau tegang urat
mengatasi masalah buasir
merawat dmam kuning


Jika anda sayangkan keluarga anda bertukarlah kpda lexee!!



2) TAHUKAH ANDA Y TUALA WANITA LEXEE BOLE DJADIKAN PEMBALUT LUKA??

meh sni hari ni kte blajar cara2 membalut luka dgn mggunakan t…

Lagi Testimoni Lexee

Image
Meh sini meh baca. Nak share ngan korang semua testimoni2 mereka yg dah cuba Lexee.

Jom kita tengok..


1) Testimoni mereka yg berjaya hamil selepas guna Lexee.





2) Testimoni drp mereka yg pernah mengalami masalah cyst & haid yg tidak teratur.





Ini semuanya berlaku atas izin Allah. Kehendak Allah jua. Lexee hanyalah asbab. Kita semua berusaha untuk yg terbaik. Bagi yg berminat nak cuba bolehlah pm/wasap sy yer 0139507214.

Cuti-cuti Merdeka

Image
Entri kali ni aku nak cerita tentang cuti merdeka kami. Cuti 3 hari sempena merdeka baru2 ni kami anak beranak telah menghabiskan masa lapang ke puchong rumah kakak abang aku. Ada family gathering. Buat BBQ ko.he3 ( jakun ngat BBQ je pun.he3)

Kami bertolak dr rumah lebih kurang pukul 3.30 pm 28/8/2015. Singgah sebentar di bandar Kota Tinggi nak amik kambing perap yg aku order kat sorang sister ni. Dah amik kitaorang pun gerak la ke Kulaijaya nak pi naik highway Plus.

Kami berhenti di Rnr Machap solat asar+ maghrib ( jamak ngan isyak) + rehat+ makan. Gerak lagi. Jalan Plus agak sibuk masa tu. Kenderaan byk + ada lorong kn tutup sebab baiki jalan. Hubby aku dah mula ngantuk sbb x rehat siang tadi. So decide rehat dulu lagipun fateh meragam sebab tak selesa nak tido. Dia takmo duduk carseat dia. Nak beriba dgn aku. Bapak lenguh kaki aku yg berbesi ni. Akhirnya kami berhenti tido kat RNR Pagoh.

Dalam pukul 10 pm bateri dah recharge kami teruskn perjalanan lagi. Keadaan jalan masih lagi si…

Resepi Kuah Kacang & Puding Mozek

Image
Entri kali ni aku nak kongsi resepi kuah kacang & puding mozek yg aku buat masa open house aritu. Kawan aku ada minta resepi gone membuatnye so aku share kt sini je la ek senang sikit. Bapak lama dia minta baru skrg aku nak update.he3 sibuk la konon.



Resepi kuah kacang ni aku amik kat blog ni aziejaya.blogspot.com. Resepi dia mudah & senang untuk diikut.

Jom tengok.

1) Kuah kacang

-600 gm kacang tanah yg telah digoreng & dikisar (jgn halus sgt).
- 5 biji bawang besar dimayang
- 1/2 cawan cili kisar
- 1 cawan gula melaka
- 1 cawan gula pasir
- 1/2 cawan minyak mazola
- 2-3 cawan air
- garam secukup rasa

Cara membuatnya :-

1.Masukkan minyak mazola dalam periuk. Masukkan bawang besar dan goreng sehingga layu.



2. Masukkan cili kisar goreng sehingga pecah minyak.

3. Masukkan kacang tanah dan air.





4. Setelah mendidih masukkan gula melaka & gula pasir & garam.



5. Kacau dan tunggu sehingga dia masak. Apabila sejuk kuah kacang akan pekat jadi pandai pandailah agak air dia …