Posts

Showing posts from December, 2014

Penutup 2014.

2014 telah pergi Pergi meninggalkan membawa pelbagai kisah, cerita, warna & peristiwa Baik untuk negara kita, agama kita, bangsa kita mahupun kehidupan kita Ada yang manis untuk dikenang Ada yang pahit menghiris perasaan Namun apapun moga ia menjadi pengalaman, iktibar, dan  pengajaran buat kita semua Kerna ianya dihadirkan pasti ada sebab & hikmahnya Insya4jji pasti ada baiknya....janji Allah itu pasti :)


Kenangan 2014 aku.
1. Kerjaya.
Aku berhenti kerja. Quit practise. Keputusan paling berat yg aku pernah buat dlm hidup aku (keputusan berat utk kerjaya bukan berat nk tgglkn opis tu)  Tapi aku x pernah menyesal. Malahan aku lega sgt. Hilang segala bebanan, permasalahan dan rasa sakit hati  yg aku tanggung selama ni kat opis tu. Tak payah fikir dah. Tak payah aku serabut2 otak dah fikir pasal fail, pasal client, pasal opis n pasal nak cari duit opis tu. X payah aku nak rushing2 n travel dah kulur kilir setel pasal keje. Just tumpu pd family.  Mula2 x keje aku stress jgk. Tapi…

Cerita Disember Kami

Image
Alhamdulillah, berakhir sudah perjalanan  cuti sekolah kami.

Hampir sebulan lebih masa cuti dihabiskan bersama family, saudara mara dan sahabat2 handai.

Alhamdulillah, segalanya bermanfaat bagi mengeratkan hubungan kasih sayang & silaturrahim.

Takmo citer2 panjang. Kat bawah antara xtvt kami.

Res ipsa liquitor....

1.  Jalan2 ke Bukit Gambang, Kuantan















Ke Bukit Gambang ni kami pergi bersama dgn  family mertua ngn Mak aku. Kami pergi  Safari je kali ni. Sebab yg waterpark dah pernah pergi dulu. Ni pergi balik hari je.  So far aku x puas hati sangat pergi sini sebab x habis tengok semua binatang. Separuh jalan je. Dua2 Mak x larat nak jalan dah. Kawasannya terlalu besar.Memang penat jalan. So, ini jelah yg ada gambonye....
2. Reunion Smapt ke Bukit Tinggi, Pahang










Reunion kali ni di kami ke Bukit Tinggi. Program 2 hari 1 malam. Kami bermalam di Selesa Hillhome Resort. Budak batch aku yg perempuan x ramai yg pergi. Yang lelaki boleh tahan ramai gak. Xtvt BBQ Ngeteh n santai2 sembang2. …